Klinik Toksikoloji Derneği

prof-dr-gurayten-ozyurt-yas-haddinden-emekli-oldu-275

Prof. Dr. Gürayten ÖZYURT

1943 yılında Bursa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladı.1966 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. 1969 yılında Hacettepe Tıp Fakültesinde başladığı uzmanlık eğitimini tamamladı. 1970-1974 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs-Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde anesteziyoloji uzmanı olarak çalıştı. 1975 tarihinde Bursa Tıp Fakültesinde Doçent, 1981 yılında Profesör unvanını aldı. 1982 yılında Reanimasyon Ünitesini kurdu. 1984’te Batı Almanya’daki çeşitli üniversitelerin yoğun bakım üniteleri ile zehir danışma merkezlerini izledi. 1985 – 1988 yılları arasında Bursa Tıp Fakültesi’nin Cerrahi Tıp Bilimleri bölüm başkanlığını, 1982 – 1991 yılları arasında Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı başkanlığını yaptı. 1991’de ABD’de Atlanta kentindeki Emory Üniversitesi Yoğun Bakım Üniteleri ve Georgia Zehir Danışma Merkezleri’nde çalışmaları izledi. 1992’de Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Bursa Şubesi’ni kurdu ve dört yıl başkanlığını üstlendi. 1996 yılında Klinik Toksikoloji Derneğini ve Uludağ Zehir Danışma Merkezini kurdu. Anesteziyoloji, yoğun bakım, tıp eğitimi ve toksikoloji alanlarında türkçe ve ingilizce, ulusal ve uluslararası 150 nin üzerinde makalesi ve bildirisi yayınlanmış, “Yoğun Bakım” ve “Zor Hava Yolu Yönetimi El Kitabı” adlı kitapları basılmıştır. Uludağ Üniversitesi’nin “ilk kadın öğretim üyesi”dir. Kurucusu olduğu Klinik Toksikoloji Derneği’nin uzun yıllar başkanlığını yapmıştır.

Prof. Dr. Mustafa GÖNÜLLÜ

1949’da Ürgüp’te doğdu. İlk ve ortaokulu Ürgüp’te, lise ve üniversite öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1972 yılında Ankara Üniversite Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Mustafa GÖNÜLLÜ, 1978 yılına kadar sağlık ocağı hekimliği yaptı. 1978-1981 arası, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi oldu. 1981 yılında uzman olan Dr. Gönüllü, Erciyes Üniversitesi’nde öğretim görevlisi kadrosuna atandı. 1983 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesine atanarak burada 1987 yılında Doçent, 1992 yılında profesör unvanını aldı. 1995 – 2000 yılları arasında Pamukkale Üniversitesinde, 2000-2008 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesinde çalışmıştır. 2008 Kasım ayında SB İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine Klinik Şefi olarak atanmıştır. Otuz dokuz yıllık meslek hayatının 30 yılı Üniversite geçen Dr. Gönüllü, bu arada anabilim dalı başkanlığından rektör yardımcılığına kadar pek çok idari ve akademik görevleri üstlendi. 2007-2013 yılları arasında Klinik Toksikoloji Derneği Başkanlığı yapan Dr. Mustafa GÖNÜLLÜ evli ve 3 çocuk babasıdır.

Secured By miniOrange