Klinik Toksikoloji Derneği

Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı
06500 Beşevler ANKARA

Prof. Dr. Lale KARABIYIK

Aydın-Nazilli’de doğdu. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1993 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nda Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı oldu. 2006 yılında “Doçent” olduktan sonra 2007 de Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı’nde “Toksikoloji” bilim alanında doktora eğitimini tamamladı. 2011 yılında “Profesör” kadrosuna atandı. Aynı zamanda “Yoğun Bakım Uzmanı” olup “Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Board Sertifikası”na sahiptir. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi Kurulu Başkan Yardımcılığı, Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu Anesteziyoloji TUKMOS Üyesi, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Yeterlilik Kurulu Üyesi görevlerini sürdürmektedir. Uzun süre Klinik Toksikoloji Derneği Yönetim Kurulu’nda görev yapmıştır. Halen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Yoğun Bakım Bilim Dalı’nda sorumlu öğretim üyesi olarak çalışmaktadır ve “Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı”dır. Evli ve bir çocukludur. İlgi ve çalışma alanları:  Yoğun Bakım, Zehirlenmeler, Göğüs Cerrahisi Anestezisi ve Jet Ventilasyondur.

Secured By miniOrange